Max Verstappen krijgt de bokaal van Zinedine Zidane
NOS Sport

Verstappen houdt Leclerc achter zich en wint sprintrace in Miami

Max Verstappen heeft ook de tweede sprintrace van het seizoen gewonnen. Na de sprint voor de Grand Prix van China, was hij zaterdagavond ook in die van Miami de snelste.

Verstappen was al goed aan het weekend begonnen met de snelste tijd in de vrije training en in de sprintkwalificatie.

Ook aan de sprint begon Verstappen prima. Bij de start had de drievoudig wereldkampioen geen moeite met de aanval van Charles Leclerc van Ferrari.

Voor Lando Norris en Lance Stroll zat de sprintrace er al weer op voordat die echt begonnen was. Zij vielen al in de eerste ronde uit door een botsing. Fernando Alonso was ook betrokken bij dat incident. Hij kon wel door, maar kwam niet verder dan de zeventiende plek.

Stabiele Verstappen

Verstappen hield de gehele sprint een stabiele voorsprong van een seconde of twee op Leclerc. Verstappens teamgenoot Sergio Pérez reed op de derde plek.

Daarachter was het spannender. Daniel Ricciardo verraste door Fernando Alonso achter zich te houden, terwijl Lewis Hamilton spannende duels uitvocht met Kevin Magnussen.

Laatstgenoemde reeg daarbij de tijdstraffen aaneen. Yuki Tsunoda profiteerde van de strijd tussen Hamilton en Magnussen en pakte een punt. Pas vlak voor de finish pakte Hamilton hem terug.

In de slotfase naderde Pérez Leclerc nog even, maar een geslaagde aanval zat er voor de Mexicaan niet in. Vanavond om 22.00 uur volgt de kwalificatie voor de race van morgen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl