NOS Voetbal

Bosz wil nog steeds niet aan feestgedruis denken: 'Moeten ze niet mee aankomen'

De platte kar staat al in de startblokken in Eindhoven, maar PSV-trainer Peter Bosz wil nog even niets van een aanstaand kampioensfeest weten.

Zelfs niet in aanloop naar het thuisduel met Sparta, waarin zijn ploeg met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kampioen zal worden.

"Ik benader die wedstrijd precies hetzelfde als alle wedstrijden", zei Bosz. "Dat probeer ik ook over te brengen op de groep. Dat moeten de spelers ook doen en daar zit ik ook kort op."

Bosz wil nog niets horen over 'platte kar': 'Niet mee aankomen, die onzin'

De term 'platte kar' houdt Bosz dus even van zich vandaan. "Ik heb intern gezegd dat zij zich daar zeker mee bezig moeten houden, maar dat ik er nu niks van wil weten. Bij mij moeten ze er niet mee aankomen, die onzin. Ik wil het alleen over Sparta hebben en niet over randzaken."

De Jong en de topscorerstitel

Bosz treft in Sparta een tegenstander met een heel ander speelplan dan PSV. "Ze spelen heel direct voetbal. Met een sterke spits, met twee wendbare Japanners eronder. Dat doen ze al twee jaar zo en dat is heel knap."

Op de achtergrond houdt de mogelijke topscorerstitel van aanvoerder Luuk de Jong de gemoederen bij PSV nog bezig. "Dat is een bijkomstigheid, maar als het lukt wel een hele mooie", aldus Bosz.

De Jong staat samen met AZ-spits Vangelis Pavlidis bovenaan de topscorerslijst, met 27 goals. "Ik probeerde er al wel rekening mee te houden, door hem niet meer te wisselen om hem fit te houden."

Bosz ging ook nog even in op het herstel van de geblesseerde Noa Lang. Op de vraag of de aanvaller nog in actie komt dit seizoen, durft hij nog geen volmondig 'ja' te antwoorden.

"Dat weet ik niet precies, hij moet eerst bij de groep aansluiten en dat is nog niet gebeurd. Over twee weken is al laatste wedstrijd, dus dat is erg krap", zei Bosz. "Maar hij maakt grote stappen, dat wel."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl