Max Verstappen
NOS Nieuws

Wekdienst 3/5: Tieners voor rechter voor mishandelen conducteur • Verstappen in Miami

Goedemorgen! Twee minderjarigen staan voor de rechter voor de mishandeling van een conducteur. En in Miami komt Max Verstappen twee keer in actie.

Eerst het weer: in het zuiden en het midden van het land begint de dag nog vooral met wat regen en wolken. Later op de dag trekt dat naar het noorden. Uiteindelijk breekt de zon nog even door. Er waait een matige wind en het wordt maximaal 15 graden vandaag.

Het weer van van 3 mei 2024

Ga je de weg op? Hier vind je het overzicht van de files en werkzaamheden. En hier zie je de actuele situatie op het spoor.

Wat kun je vandaag verwachten?

  • Twee tieners staan voor de rechter voor de mishandeling van een conducteur in de buurt van station Purmerend. De jongens van 13 en 14 jaar oud worden ervan verdacht dat ze op het station een conducteur hebben bespuugd, geslagen en geschopt.
  • Vervoersbedrijf Arriva probeert in een kort geding een staking van buschauffeurs in de regio Twente te voorkomen. Vakbond FNV heeft aangekondigd dat honderden chauffeurs maandag het werk neerleggen, uit onvrede over de hoge werkdruk. Het kort geding in de rechtbank van Utrecht begint om 16.00 uur.
  • Wereldkampioen Max Verstappen komt in actie in de eerste vrije training en kwalificatie voor de sprintrace van de Grote Prijs van Miami in de Formule 1. Het is de eerste keer dat er een sprintrace in de Amerikaanse stad wordt gehouden.
  • En in La Vuelta Femenina staat vandaag de zesde etappe op het programma. Demi Vollering voert inmiddels het klassement aan. Je kunt de wielerkoers live zien bij de NOS, in een stream vanaf 15.30 uur.

Wat heb je gemist?

De Seine in Parijs is aankomende zomer het toneel van de olympische wedstrijden openwaterzwemmen en de triatlon. Een probleem: de waterkwaliteit is nog niet goed genoeg. Verschillende plannen moeten ervoor zorgen dat dat wel zo is als de Zomerspelen eind juli van start gaan.

In het oosten van Parijs is de afgelopen jaren een kolossaal waterbassin gebouwd met een inhoud van 50.000 kubieke meter water, zo'n twintig olympische zwembaden groot. Dat bassin moet ervoor zorgen dat tijdens de Olympische Spelen veilig in de Seine kan worden gezwommen.

Ander nieuws uit de nacht:

En dan nog even dit:

Ze was de eerste Nederlander die een gouden medaille op de Olympische Winterspelen won en wordt nog altijd beschouwd als de grootste kunstschaatsster die Nederland ooit heeft voortgebracht: Sjoukje Dijkstra. Ze overleed op 82-jarige leeftijd. Bekijk hier beelden van haar imposante carrière:

De imposante carrière van kunstschaatsicoon Sjoukje Dijkstra (1942-2024)

Fijne vrijdag!

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl