Erik ten Hag tijdens het duel tegen Newcastle United
NOS Voetbal

Ten Hag en United houden hoop op Europees voetbal met winst op Newcastle

Manchester United en Erik ten Hag hebben de kans op het bereiken van Europees voetbal via de Premier League in leven gehouden. Thuis werd in de voorlaatste competitiewedstrijd met 3-2 gewonnen van concurrent Newcastle United. Een andere concurrent, Chelsea, won met 1-2 bij Brighton & Hove Albion.

United blijft met nog een speelronde te gaan achtste op de ranglijst, maar kwam in punten gelijk met Newcastle. Chelsea staat drie punten voor. De eerste zeven ploegen gaan Europa in. De zevende plek geeft recht op Conference League voetbal.

United kan ook nog de Europa League in door de FA Cup te winnen. De finale daarvan is op 25 mei tegen Manchester City.

Om het niet aan te laten komen op de FA Cup moest er woensdagavond gewonnen worden van Newcastle. Dat er wat op het spel stond, was ook wel terug te zien. De thuisploeg begon aanvallend op Old Trafford. Amad Diallo, Bruno Fernandes en Alejandro Garnacho waren dicht bij de openingstreffer, maar Newcastle-doelman Martin Dubravka keerde alle pogingen.

Dat lukte hem niet toen Diallo met heel veel mazzel Kobbie Mainoo wist te vinden in het strafschopgebied. De jongeling had vervolgens alle ruimte om de 1-0 op het bord te zetten.

Newcastle komt terug

Newcastle United gaf niet op. Een paar minuten later had de 1-1 al op het bord kunnen staan, maar een kopbal van Dan Burn werd op spectaculaire wijze van de lijn gekopt door Casemiro.

Het bleek uitstel van de gelijkmaker, want na een snelle aanval kon Anthony Gordon van dichtbij zijn elfde treffer van het seizoen binnenglijden.

Casemiro juicht na zijn ingreep

Oud-Willem II-spits Alexander Isak had vervolgens de 1-2 op zijn schoen, maar Sofyan Amrabat voorkwam in zijn eentje met een uitstekende tackle de achterstand van United. Zijn teamgenoten bejubelden hem en het publiek gaf de Marokkaan een groot applaus.

Diallo beslist het duel

Waar de donkere wolken zich alweer figuurlijk hadden samengepakt boven Old Trafford, brak de zon even later toch door. Na ongeveer een uur spelen kwam een hoekschop voor de voeten van Diallo, die verwoestend uithaalde en de 2-1 op het bord zette.

Manchester United viert de 2-1

André Onana voorkwam daarna met twee uitstekende reddingen een nieuwe domper voor Ten Hag. Met de 3-1 van invaller Rasmus Hojlund is na vanavond nog alle hoop op Europees voetbal aan de rode kant van Manchester aanwezig. Een mooie 3-2 van Lewis Hall kon daar niets meer aan veranderen.

Zondag moet United op bezoek bij Brighton & Hove Albion in ieder geval één punt meer pakken dan Newcastle bij Brentford.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl