NOS Voetbal

De bewogen derby van Dumfries met rode kaart én titelfeest: 'Behoorlijk laat geworden'

Dumfries blij met landskampioenschap: 'Bekroning op ons seizoen'

Denzel Dumfries heeft veelbewogen uren achter de rug. De Nederlandse rechtsback speelde maandag met Internazionale de derby tegen AC Milan om het landskampioenschap, kreeg een rode kaart, maar mocht toch de titel vieren. Het feest in het centrum van Milaan duurde tot diep in de nacht.

"Het is behoorlijk laat geworden, ja", vertelt Dumfries. "We hebben een geweldig feest gevierd met onze families en de staf van Inter in het Sheraton Hotel en daarna zijn we het met de fans gaan vieren op het Piazza del Duomo."

De vreugde was dan ook groot. Een landstitel is altijd mooi, maar deze was voor Inter wel heel speciaal. Niet alleen werd de Scudetto verdiend in een direct duel met de aartsrivaal, het was ook nog eens de twintigste in de clubgeschiedenis.

Stefan de Vrij en Denzel Dumfries vieren de landstitel op het veld

Daarmee heeft Inter er nu eentje meer dan Milan én mogen ze eerder dan de buurman een symbolische tweede ster toevoegen aan het clublogo.

'Niet zo handig'

Dumfries viel in de kampioenswedstrijd een paar minuten voor tijd in en eiste een dubieuze hoofdrol voor zich op door een rode kaart te pakken. De Oranje-international was het middelpunt van een opstootje waarbij veel spelers waren betrokken.

"Dat was niet zo handig natuurlijk. Het zijn ook de emoties die meespelen. Mijn teamgenoot kreeg een duw nadat de scheids had gefloten, en vervolgens duwde ik de tegenstander. Daaruit kwam een opstootje."

Dumfries in een opstootje dat hem de rode kaart oplevert

Dumfries heeft de zaken snel gerelativeerd. "Ik hoor net dat we allebei een wedstrijd schorsing krijgen. Laten we het vooral ook niet groter maken dan het is en het nemen als een man. Ik wil nu vooruit kijken."

Kans om het EK te winnen

Nu de landstitel binnen is en Inter niet meer meespeelt in een binnenlands of Europees bekertoernooi, kan het vizier van Dumfries op het EK met Oranje. Hij heeft een tijd gesukkeld met een hamstringblessure, maar is inmiddels weer helemaal fit.

"Als we allemaal fit zijn, hebben we genoeg kwaliteit in de groep bij het Nederlands elftal. Ik verwacht zeker dat we kunnen verrassen. We horen niet bij de absolute favorieten, maar ik zie ons als een ploeg die in het toernooi kan groeien en waar je zeker rekening mee moet houden."

Als het aan de 52-voudig international ligt, doet Oranje lang mee op het toernooi. "Ik geloof zeker in onze kans om het EK te winnen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl